Recept: Jablečné bochánky
Potřebné ingredience
Suroviny 250 g hrubé mouky 250 g hladké mouky 200 g jemně strouhaných jablek 150 ml mléka 80 g tuku 80 g cukru 50 g rozinek a sušených jablek 1 vejce do těsta 1 vejce na potření 30 g kvasnic sůl
Postup přípravy
Postup přípravy
Kvasnice rozmícháme se dvěma lžícemi vlažného mléka, cukrem a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Jablka oloupeme a nastrouháme najemno, ve zbylém mléce rozšleháme vejce, do mísy dáme mouku, mírně osolíme, přisypeme sušená jablka, rozinky a dále do směsi postupně zapracujeme rozpuštěný tuk, mléčnou směs a vzešlý kvásek.
Důkladně ze směsi zpracujeme těsto, které necháme půl hodiny kynout. Potom z těsta vytvoříme menší bochánky, které naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme je rozšlehaným vejcem. Necháme kynout ještě asi deset minut na plechu, potom vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a půl hodiny pečeme dozlatova.
90 minutSuroviny
Kvasnice rozmícháme se dvěma lžícemi vlažného mléka, cukrem a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Jablka oloupeme a nastrouháme najemno, ve zbylém mléce rozšleháme vejce, do mísy dáme mouku, mírně osolíme, přisypeme sušená jablka, rozinky a dále do směsi postupně zapracujeme rozpuštěný tuk, mléčnou směs a vzešlý kvásek.
Důkladně ze směsi zpracujeme těsto, které necháme půl hodiny kynout. Potom z těsta vytvoříme menší bochánky, které naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme je rozšlehaným vejcem. Necháme kynout ještě asi deset minut na plechu, potom vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a půl hodiny pečeme dozlatova.
90 minutSuroviny
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
1. 2. 2010, 21:18
zuzka89
(upraveno)
1. 2. 2010, 19:41
jablka miluji, určitě vyzkouším
Petulinda99
(upraveno)
7. 11. 2010, 17:59
@zuzka89
Vyzkoušejte a klidně napište jak to dopadlo :o)